Ik ben Maike
In 2002 studeerde ik af aan de Gerrit Rietveld Academie, waarna ik werkte als ontwerper en kunstenaar. Na een post-HBO studie op het gebied van educatie ben ik daarnaast ook les gaan geven. Sociale structuren binnen groepen zijn een inspiratiebron geweest voor verder onderzoek op dit gebied. Ik ontdekte hoe spelenderwijs met creatief denken en doen patronen op een ongedwongen, frisse manier kunnen worden doorbroken.
Kinderen zijn hierin voor mij een grote inspiratiebron. Hun onderzoekende manier van kijken, het open vizier en de onbevangen blik zijn talenten die veel mensen later verleren als ze steeds meer zaken voor waar aannemen en zich laten inbinden door oordeelgevoeligheid en sociaal wenselijk gedrag.

Mijn aanpak? Blijf onderzoeken, keer de zaken eens om, neem een andere route en ontdek al het moois dat meestal buiten je blikveld valt. Leer elkaar kennen door buiten de kaders te vragen, visualiseer je vindingen en bekijk ze op een later moment nog eens met een frisse blik.

Maike’s sprankelende energie en creativiteit zijn besmettelijk.

In DAG8 komen creativiteit, educatie en interesse in het menselijk functioneren bij elkaar. Samen met trainingsacteurs, muzikanten, koks en kunstenaars komen we keer op keer weer tot verrassende ideeën.

vogeltje-dag.jpg